top of page

Υπηρεσίες

Αρθροσκόπηση
Αρθροσκόπηση Κοζάνη

Η αρθροσκόπηση αποτελεί μια ελάχιστα παρεμβατική μέθοδο για την αντιμετώπιση κοινών παθήσεων μίας άρθρωσης όπως για παράδειγμα η ρήξη του μηνίσκου, έως σύνθετες παθήσεις όπως ενδαρθρικά κατάγματα, πολυσυνδεσμικές κακώσεις του γόνατος ή του ώμου. Έχει θέση σαν θεραπεία πρώτης εκλογής στην αντιμετώπιση της αρχόμενης οστεοαρθρίτιδας ή της μετατραυματικής αρθρίτιδας σε αρθρώσεις όπως ο ώμος το γόνατο και η ποδοκνημική.

Πελματογράφημα
ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ.jpg

Με τη χρήση του σύγχρονου πελματογράφου μπορούμε να διαπιστώσουμε παθολογίες του άκρου ποδός, αλλά και να αντιμετωπίσουμε διαταραχές όπως η ανισοσκελία η πλατυποδία, ακόμα και να ανακουφίσουμε συμπτώματα οσφυαλγίας, οστεοαρθρίτιδας ισχίου και γόνατος. Η δυνατότητα στατικού και δυναμικού πελματογραφήματος με ταυτόχρονη χρήση κάμερας παρέχεται στο ιατρείο μας.

Εξατομικευμένη αρθροπλαστική (PSI)
Αρθροπλαστική Κοζάνη

Η αντιμετώπιση της Οστεοαρθρίτιδας οφείλει να είναι πολυεπίπεδη. Η τελική και οριστική αντιμετώπισή της είναι η αρθροπλαστική, η αντικατάσταση δηλαδή της άρθρωσης με τεχνητή πρόθεση από μέταλλο και πλαστικό. Η σύγχρονη τάση αντιμετώπισης περιλαμβάνει τεχνικές ελάχιστα παρεμβατικές και εξατομικευμένες αρθροπλαστικές για γρηγορότερη ανάρρωση και επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες χωρίς πόνο και δυσκαμψία.

Περισσότερα εδώ

Πλαστική αποκατάσταση Πρόσθιου Χιαστού
Πρόσθιος Χιαστός Κοζάνη

Η Πλαστική του Πρόσθιου Χιαστού συνδέσμου χρειάζεται ιδιαίτερη αναφορά, τόσο λόγω της συχνότητάς της σαν τραυματισμού επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών όσο και λόγω της εξέλιξης στην τεχνική της. Είναι πεδίο ζωηρής αντιπαράθεσης στα Ορθοπαιδικά συνέδρια και η σύγχρονη τάση είναι η εξατομικευμένη αποκατάσταση με επιλογή μοσχεύματος και τεχνικής ανάλογα με τις απαιτήσεις του ασθενούς και την γεωμετρία της άρθρωσης.

Ελάχιστα παρεμβατικές θεραπείες- εγχύσεις
prp1.JPEG

Οι εγχύσεις τόσο ενδαρθρικά όσο και σε πάσχουσες περιοχές όπως οι επικόνδυλοι του αγκώνα και η πελματιαία απονεύρωση κερδίζουν έδαφος καθημερινά. Από κορτικοστεροειδή και τοπικά αναισθητικά έως τα σύγχρονα σκευάσματα υαλουρονικού οξέος και το PRP (Platelet Rich Plasma) όλα έχουν θέση και ένδειξη στην αντιμετώπιση της τοπικής φλεγμονής και εκφύλισης. Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός υπό άσηπτες συνθήκες πραγματοποιεί την έγχυση με βάση ειδικές ενδείξεις για τον κάθε ασθενή.

Διαγνωστικός υπέρηχος μυοσκελετικού
123.jpg

Η χρήση του υπερήχου στην διάγνωση των Ορθοπαιδικών παθήσεων αυξάνεται συνεχώς. Οι σύγχρονοι υπέρηχοι έχουν βελτιωμένη διακριτική ικανότητα, είναι φορητοί και μπορούν να δώσουν τη διάγνωση σε πλήθος παθήσεων με μεγάλη ευαισθησία, ανάλογη της μαγνητικης τομογραφίας σε κάποιες περιπτώσεις.

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
Σύνδρομο Καρπιαίου σωλήνα Κοζάνη

Ιδιαίτερη αναφορά στην αντιμετώπιση του συνδρόμου που ταλαιπωρεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Αντιμετωπίζεται ενδοσκοπικά με ECTR (Endoscopic Carpal Tunnel Release), μία τεχνική ελάχιστα παρεμβατική με τομή 1cm. Ο ασθενής σε 12 ώρες επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες και στην εργασία του σε πολύ συντομότερο χρόνο σε σχέση με τις παραδοσιακές τεχνικές.

Περισσότερα εδώ

Τραύμα
trauma.jpg

Το Ορθοπαιδικό τραύμα περιλαμβάνει μια μεγάλη ομάδα κακώσεων τόσο σε οστά όσο και στα μαλακά μόρια. Χρησιμοποιούνται όλες οι σύγχρονες τεχνικές με ελάχιστα παρεμβατικά μεθόδους, υλικά νέας τεχνολογίας, ελαφρά, χαμηλού προφίλ, ανθεκτικά και βιοσυμβατα, εσωτερικής και εξωτερικής οστεοσύνθεσης. Κατάγματα ισχίου, πηχεοκαρπικής, μακρών οστών, ποδοκνημικής (αστραγάλου) αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά, όπως και πλήθος άλλων τραυμάτων.

Παθήσεις μαλακών μορίων
De Quervain Κοζάνη

Διερεύνηση και αφαίρεση μορφωμάτων δέρματος και υποδορίου, όπως λιπώματα, κοκκιώματα και πολλά άλλα, με τεχνικές μικροχειρουργικής. Λύση συμφύσεων, αφαίρεση ουλών, αντιμετώπιση μετατραυματικών ή μη ρικνώσεων σε μύες και τένοντες. Στενωτική τενοντοελυτρίτιδα στυλοειδούς απόφυσης της κερκίδας (σύνδρομο De Quervain), Ρίκνωση παλαμιαίας απονεύρωσης (σύνδρομο Dupuytren) με

Ζ-Plasty.

Κατ' οίκον επισκέψεις
Ορθοπαιδικός κατ οίκον Κοζάνη

Υπάρχουν ιδιαίτερες κατηγορίες πασχόντων οι οποίοι λόγω ηλικίας ή λόγω είδους της πάθησης χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση. Έτσι υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης στον χώρο του ασθενούς κατόπιν συνεννόησης.

bottom of page