Παθήσεις

Αθλητικές κακώσεις

Οι αθλητικές κακώσεις παρουσιάζουν αύξηση τα τελευταία χρόνια σε όλες τις ηλικίες. Η σύγχρονη τάση για την αντιμετώπιση είναι η χρήση νέων τεχνολογιών, όπως ο μυοσκελετικός υπέρηχος για τη διάγνωση και ελάχιστα παρεμβατικών μεθόδων όπως η αρθροσκόπηση για την αντιμετώπισή τους.

Οστεοαρθρίτιδα

Η αρθρίτιδα εκφυλιστικού τύπου αποτελεί μία πραγματική μάστιγα της τρίτης ηλικίας. Όσο γηράσκει ο πληθυσμός επηρεάζει όλο και περισσότερους. Ευτυχώς η σύγχρονη επιστήμη παρέχει στον Ορθοπαιδικό χειρουργό χρήσιμα εργαλεία στην φαρέτρα του, τόσο για συντηρητική ανακούφιση των συμπτωμάτων, όσο και για την χειρουργική αντιμετώπιση με όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση του ασθενούς και γρηγορότερη επιστροφή στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Οστεοπόρωση

Κάθε γυναίκα μετά την εμμηνόπαυση οφείλει να παρακολουθεί την οστική της πυκνότητα ανά διετία. Σύγχρονες θεραπείες με νέας γενιάς οστεοπαραγωγικά σκευάσματα έχουν προστεθεί στα κλασικά δοκιμασμένα φάρμακα της περασμένης δεκαετίας, δίνοντας επιλογές και αντιμετωπίζοντας το φαινόμενο της ανθεκτικότητας σε χρόνιες αγωγές. Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός συμβάλλει τόσο στην πρόληψη, όσο και στην αντιμετώπιση των επιπλοκών της οστεοπόρωσης.

Τραύμα

Το τραύμα αποτελεί μια βασική εξειδίκευση κάθε Ορθοπαιδικού χειρουργού. Άξιες αναφοράς είναι οι σύγχρονες τεχνικές απεικόνισης όπως η τρισδιάστατη υπολογιστική τομογραφία και οστεοσύνθεσης με υλικά από βιοσυμβατά κράματα, χαμηλού προφίλ, συστήματα εξωτερικής οστεοσύνθεσης με δυνατότητες διόρθωσης παραμορφώσεων σε τρεις διαστάσεις.

Παιδορθοπαιδική

Οι παθήσεις των παιδιών αποτελούν μια ιδιαίτερη κατηγορία στην Ορθοπαιδική. Απαιτούν προσήλωση στη λεπτομέρεια και ιδιαίτερη ευαισθησία από μέρους του ιατρού.

© 2020 Ορθοπαιδικό Ιατρείο Φυλακτού Αριστοτέλη. Ν. Τσόντζα 3 ΤΚ 50131 Κοζάνη, Ελλάδα